Juletræet i Farum bliver tændt den 22. november. Det praktiske og økonomien er fladet på plads igen i år. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Juletræet i Farum bliver tændt den 22. november. Det praktiske og økonomien er fladet på plads igen i år. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Farums juletræ er reddet

Økonomien er på plads, så Farum igen får et juletræ på Frodes Plads

Af
Jens Berg Thomsen

julefred Den er hjemme. Farums juletræ, der skal tændes den 22. november, bliver en realitet. Det fortæller Dorte Junker, der ud over at drive sybutikken Relief på Stationsvej også er hende, der står for alt det praktiske ved den årlige tilbagevendende begivenhed.

"Det er supergodt. Samme aften, som artiklen om juletræet var på Furesø Avis' hjemmeside, var der to uvildige bidragsydere, der donerede et flot beløb. Vi har også fået et tredje bidrag, der er rigtig flot, og så de forskellige faste støtter har alle bakket op. Efter artiklen var i avisen, har alle sagt, at de gerne ville støtte mere, fordi de hørte, at juletræet måske ikke blev til noget," siger Dorte Junker til Furesø Avis.

Arrangementet den 22. november begynder traditionen tro på Farum Bytorv, og så går alle i samlet flok til Frodes Plads, hvor juletræet bliver tændt.

Publiceret 05 November 2019 17:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl