Foredrag: Klima og vandstress i Farum

Foredrag Klimaforandringerne gør, at kloden på én gang bliver udfordret af, at det både er for tørt, for varmt og for vådt. NetOp (Netværk for Oplysning) har inviterer en af verdens førende eksperter på vand og klima, Jens Christian Refsgaard, for at fortælle om, hvad udfordringerne helt konkret består i.

Han er professor emeritus på GEUS, og rådgiver myndigheder verden over om, hvordan man skal tackle klimaudfordringer relateret til vand.

Det foregår i Farum Kulturhus, onsdag 13. november kl. 19-21, hvor der tages entré.

CV

Publiceret 05 November 2019 01:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl