I køkkenafdelingen var der fyldt med kunder. Foto. Louise Mørch Vilster

I køkkenafdelingen var der fyldt med kunder. Foto. Louise Mørch Vilster

Spejderne deler millioner ud til velgørenhed

Spejdernes Genbrug havde i 2018 et overskud på 1,8 millioner kroner. På bare tre timer blev der lørdag omsat for over 300.000 kroner

Af
Louise Mørch Vilster

Loppemarked På trods af en regnfuld lørdag formiddag var der lang kø foran Spejdernes Genbrug i Farum, der holder åbent den første lørdag i hver måned. Og da den røde snor blev klippet løb mange ind i den store hal, for at få fat i de mest eftertragtede genbrugsvarer.

På kun tre timer blev der omsat for 332.000 kroner, og for hele 2018 lød overskuddet på 1,8 millioner kroner. Pengene går både til spejdergrupperne i Farum og Værløse men også til projekter i både ind-og udland.

Søger projekter

Derfor ønsker bestyrelsen i Spejdernes Genbrug at høre borgere i Furesø, om de har kendskab til lokale foreninger, organisationer eller projekter, som har brug for en donation.

"Vi ser gerne, at de forskellige donationer rimer på sociale og velgørende formål, og meget gerne til børn og unge i lokalområdet," siger foreningens formand, Winnie Martinsen.

Foreningen giver dog ikke tilskud til ren drift, og der er ansøgningsfrist den 30. november, 2019 til donation2019@spejdernesgenbrug.dk.

Der er cirka 200 frivillige, som får Spejdernes Genbrug til at løbe rundt, og som både sorterer de mange varer i løbet af ugen og står bag disken i de forskellige afdelinger.

"Der er mange tidligere spejdere med, men også mange som bare synes, det er hyggeligt. Det er ligesom på en arbejdsplads, hvor man skal passe ind i de forskellige afdelinger. I dag er der 150 på arbejde, og det er en stor opgave, at få så mange frivillige til at løbe samme vej," siger Søren Ohlsen, der er pressetalsmand for Spejdernes Genbrug.

God betjening

Han fortæller, at der kan stå over 100 kunder og vente på, at de åbner, hvis det er godt vejr.

De frivillige står alle sammen i hvide forklæder, og har deres kompetencerområder, lige fra bogafdelingen, hvor kunderne kan få en mail, hvis en bestemt bog er blevet doneret. En af de frivillige er Finn Fischer, der står i afdelingen for elektronik.

"Jeg er gammel radiomekaniker, så det er mit otium," siger han og fortæller, at der særligt er rift om om de gamle klassikere. På kun få minutter fik han solgt en telefonbåndoptager fra 1960'erne. Der kommer både opkøbere og samlere forbi.

"B&O trækker altid gode priser," siger han.

Publiceret 05 November 2019 19:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt