I køkkenafdelingen var der fyldt med kunder. Foto. Louise Mørch Vilster

I køkkenafdelingen var der fyldt med kunder. Foto. Louise Mørch Vilster

Spejderne deler millioner ud til velgørenhed

Spejdernes Genbrug havde i 2018 et overskud på 1,8 millioner kroner. På bare tre timer blev der lørdag omsat for over 300.000 kroner

Af
Louise Mørch Vilster

Loppemarked På trods af en regnfuld lørdag formiddag var der lang kø foran Spejdernes Genbrug i Farum, der holder åbent den første lørdag i hver måned. Og da den røde snor blev klippet løb mange ind i den store hal, for at få fat i de mest eftertragtede genbrugsvarer.

På kun tre timer blev der omsat for 332.000 kroner, og for hele 2018 lød overskuddet på 1,8 millioner kroner. Pengene går både til spejdergrupperne i Farum og Værløse men også til projekter i både ind-og udland.

Søger projekter

Derfor ønsker bestyrelsen i Spejdernes Genbrug at høre borgere i Furesø, om de har kendskab til lokale foreninger, organisationer eller projekter, som har brug for en donation.

"Vi ser gerne, at de forskellige donationer rimer på sociale og velgørende formål, og meget gerne til børn og unge i lokalområdet," siger foreningens formand, Winnie Martinsen.

Foreningen giver dog ikke tilskud til ren drift, og der er ansøgningsfrist den 30. november, 2019 til donation2019@spejdernesgenbrug.dk.

Der er cirka 200 frivillige, som får Spejdernes Genbrug til at løbe rundt, og som både sorterer de mange varer i løbet af ugen og står bag disken i de forskellige afdelinger.

"Der er mange tidligere spejdere med, men også mange som bare synes, det er hyggeligt. Det er ligesom på en arbejdsplads, hvor man skal passe ind i de forskellige afdelinger. I dag er der 150 på arbejde, og det er en stor opgave, at få så mange frivillige til at løbe samme vej," siger Søren Ohlsen, der er pressetalsmand for Spejdernes Genbrug.

God betjening

Han fortæller, at der kan stå over 100 kunder og vente på, at de åbner, hvis det er godt vejr.

De frivillige står alle sammen i hvide forklæder, og har deres kompetencerområder, lige fra bogafdelingen, hvor kunderne kan få en mail, hvis en bestemt bog er blevet doneret. En af de frivillige er Finn Fischer, der står i afdelingen for elektronik.

"Jeg er gammel radiomekaniker, så det er mit otium," siger han og fortæller, at der særligt er rift om om de gamle klassikere. På kun få minutter fik han solgt en telefonbåndoptager fra 1960'erne. Der kommer både opkøbere og samlere forbi.

"B&O trækker altid gode priser," siger han.

Publiceret 05 November 2019 19:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl