Cykelparkering ved Værløse Station. Foto: Louise Mørch Vilster

Cykelparkering ved Værløse Station. Foto: Louise Mørch Vilster

Bertel var vidne til cykeltyveri ved Værløse Station: Jeg tænkte, det gjorde han ikke

Bertel Funch så et organiseret cykeltyveri ved Værløse Station. Men politiet afviste hans anmeldelse

Af
Louise Mørch Vilster

Cykeltyveri Furesø Avis kunne i sidste uge fortælle, at Furesø Kommune ligger i toppen, når det gælder cykeltyverier i Nordsjælland. Det er kun i Rudersdal Kommune, at der bliver anmeldt flere stjålne cykler. Der bliver især stjålet mange cykler fra Værløse Station, og Bertel Funch fra Kirke Værløse har tilfældigvis været vidne til det, som han mener, må være et organiseret cykeltyveri. Det fik ham til at ringe til politiet, som i starten afviste at sende en patrulje af sted. Det skete for cirka halvandet år siden ved 21-tiden, da han holdte i bil og ventede på at hente sin datter fra stationen.

"Jeg ser pludselig en bil holde ved busholdepladsen, og jeg lægger mærke til en fyr, der hopper ud af bilen. Jeg ser, at bilen er fra Østeuropa. Da jeg ser op igen, står han henne ved cyklerne, og trækker dem ud og kigger på dem. Bagefter tager han 5-6 cykler, som han samler et strategisk godt sted, så de hurtigt kan blive samlet op," fortæller Bertel Funch.

Politiet afviste ham

Han prøver at tage et billede af manden, men det var for mørkt. Efter manden har samlet cyklerne, tager han sin telefon frem og foretager et opkald. Bagefter går han ned i tunnellen.

"Jeg tænker, det gjorde han ikke. Jeg prøver at se, hvordan han ser ud, og jeg ringer derefter til politiet og får fat i en dame, der siger, at hvis jeg ikke har bil nummer eller foto, så kan de ikke tage imod det. Det gør mig lettere irriteret," siger han.

Bertel Funch fortæller, at han beder dem om at øge overvågningen i området.

"For om lidt må der komme en og hente cyklerne. Men damen siger, at så kunne de ikke bestille andet. Jeg bliver irriteret og siger, at hvis jeg hører om nogen, der har fået stjålet sine cykler herfra, så vil jeg fortælle, at politiet ikke ville tage imod min anmeldelse," siger han.

Det får politiet til at acceptere anmeldelsen og kvinden i røret siger, at de vil sende en patrulje.

Skuffet over reaktion

Bertel Funch ved ikke, hvad der senere skete, da han kørte fra stationen. Han har ingen planer om at køre en hetz mod politiet, men han havde håbet på en anden reaktion. Alle hans tre døtre har tidligere oplevet at få stjålet deres cykel ved Værløse Station.

"Jeg havde håbet, de sagde: "Hvor godt, vi har dem i kikkerten."Det havde været smart for politiet at stå der, når de kom og hentede cyklerne. I stedet skulle jeg insistere op, at de kom forbi," siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra politiinspektør Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi. Men han har for nyligt udtalt til Furesø Avis, at han vil undersøge, hvor der bliver stjålet flest cykler i Furesø Kommune og se på hvilke løsninger, der kan dæmme op for problemet.

Han opfordrer også borgere til at sende billeder ind, hvis de ser noget mistænkeligt.

"De må gerne tippe politiet og sende et billede ind, uden at de behøver at stå frem. Det giver information, som vi kan bruge i vores efteretningsarbejde, og måske er bilen kendt fra en anden politikreds, så vi kan begynde at koble tingene sammen," siger han.

Publiceret 06 November 2019 15:30