Gammelgårdsvej i Farum får mere farlig lastbiltrafik med en ny Rema-butik, har mange borgere ment. Foto: Jens Berg Thomsen

Gammelgårdsvej i Farum får mere farlig lastbiltrafik med en ny Rema-butik, har mange borgere ment. Foto: Jens Berg Thomsen

Rema-beslutning gik igennem

Ny butik nu på vej ved Farum Hovedgade

Af
Jens Berg Thomsen

ny butik Lokalplanen for en ny Rema 1000-butik i Farum Hovedgade er en realitet efter onsdagens byrådsmøde, hvor samtlige partier på nær Enhedslisten stemte forslaget igennem. Med beslutningen er det også et faktum, at lastbilerne kommer til at køre ud fra Farum igen via Gammelgårdsvej - en beslutning, der på det seneste har ført til en del protester i denne avis' spalter.

"Det er forholdsvis få vareleverencer, og der kører i forvejen 100-300 lastbiler hver dag på Gammelgårdsvej. Jeg tror ikke, at borgerne kommer til at lægge mærke til den ekstra lastbil. Og det kompenserer en lille smule, at lastbilerne kommer ind ad Farum Hovedgade," sagde udvalgsformand Egil Hulgaard (K), da han fremlagde planen for byrådet.

Venstres Flemming Oppfeldt mente, at man skulle noteres sig, at "nu kommer der et nybyggeri" i Farum Hovedgade. Butikken har stået tom siden Eurospar lukkede i 2014. Han hæftede sig dog også ved, at oplevelsen fra Farum Hovedgade bliver udsigten til en parkeringsplads, hvorimod selve butikken ligger langs netop Gammelgårdsvej.

En række borgere havde stillet i alt 14 spørgsmål til sagen, men ingen af borgerne var dukket op, hvorfor byrådspolitikerne fik en læsepause på ti minutter til at læse svarene igennem, som forvaltningen havde givet skriftligt.

Øjvind Vilsholm (EL) kom med sin stemme imod lokalplanen med en mindretalsudtalelse, hvor han ønskede en "trafikmæssig løsning, der i mindre grad belaster Gammelgårdsvej med lastbiler."

Publiceret 06 November 2019 10:15

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt