Gammelgårdsvej i Farum får mere farlig lastbiltrafik med en ny Rema-butik, har mange borgere ment. Foto: Jens Berg Thomsen

Gammelgårdsvej i Farum får mere farlig lastbiltrafik med en ny Rema-butik, har mange borgere ment. Foto: Jens Berg Thomsen

Rema-beslutning gik igennem

Ny butik nu på vej ved Farum Hovedgade

Af
Jens Berg Thomsen

ny butik Lokalplanen for en ny Rema 1000-butik i Farum Hovedgade er en realitet efter onsdagens byrådsmøde, hvor samtlige partier på nær Enhedslisten stemte forslaget igennem. Med beslutningen er det også et faktum, at lastbilerne kommer til at køre ud fra Farum igen via Gammelgårdsvej - en beslutning, der på det seneste har ført til en del protester i denne avis' spalter.

"Det er forholdsvis få vareleverencer, og der kører i forvejen 100-300 lastbiler hver dag på Gammelgårdsvej. Jeg tror ikke, at borgerne kommer til at lægge mærke til den ekstra lastbil. Og det kompenserer en lille smule, at lastbilerne kommer ind ad Farum Hovedgade," sagde udvalgsformand Egil Hulgaard (K), da han fremlagde planen for byrådet.

Venstres Flemming Oppfeldt mente, at man skulle noteres sig, at "nu kommer der et nybyggeri" i Farum Hovedgade. Butikken har stået tom siden Eurospar lukkede i 2014. Han hæftede sig dog også ved, at oplevelsen fra Farum Hovedgade bliver udsigten til en parkeringsplads, hvorimod selve butikken ligger langs netop Gammelgårdsvej.

En række borgere havde stillet i alt 14 spørgsmål til sagen, men ingen af borgerne var dukket op, hvorfor byrådspolitikerne fik en læsepause på ti minutter til at læse svarene igennem, som forvaltningen havde givet skriftligt.

Øjvind Vilsholm (EL) kom med sin stemme imod lokalplanen med en mindretalsudtalelse, hvor han ønskede en "trafikmæssig løsning, der i mindre grad belaster Gammelgårdsvej med lastbiler."

Publiceret 06 November 2019 10:15

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl