Farum-supercykelstien forlænges nu mod Allerød. PR-foto

Farum-supercykelstien forlænges nu mod Allerød. PR-foto

Furesø forlænger supercykelsti

Arbejde begynder til november. Kommune beklager på forhånd

vejarbejde Her i begyndelsen af november begynder supercykelstiernes Farumrute sin sidste forlængelse hen til Allerød Kommune.

"Planen er, at anlægsarbejdet begynder i den nordlige ende af kommunen, og at der i løbet af 2019 kommer cykelsti på hele strækningen. Siden Farumruten åbnede i 2013 og blev forlænget i den anden ende til Kongens Nytorv i 2017, har cyklisterne præsteret at cykle imponerende 156.000 kilometer dagligt på strækningen," skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse, hvor formand for Furesøs udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Lene Munch-Petersen (S) glæder sig, for nu er der "virkelig grund til at antage, at det nu vil blive endnu mere tiltrækkende for borgere i Nordsjælland at snuppe cyklen enten hele vejen eller en bud af vejen til arbejde," siger hun.

Afhængigt af vintervejret vil det dog ikke være muligt at nå hele anlægsarbejdet i 2019, så arbejdet forventes at være endeligt afsluttet i april 2020.

"Farum har haft mange anlægsprojekter de sidste par år. Det er vi opmærksomme på, og vi beklager på forhånd de gener, arbejdet kan give. I planlægningen er der taget hensyn til, at der trods alt er færre cykler i vinterhalvåret, og at vi derfor forstyrrer cyklisterne og de andre trafikanter mindst mulig," siger Ellen Hvidt Thelle, der er chef for Center for By og Miljø i Furesø Kommune.

Strækningen, det drejer sig om, er fra krydset ved Høveltevej/Gammel Bregnerødvej i nord til krydset Frederiksborgvej/Stavnsholtvej/Farum Hovedgade i syd.

jbt

Publiceret 08 November 2019 05:00