Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Furesø god til at få ledige i job

Er bedst i Nordsjælland og nr. syv i hele Danmark, viser tal for Beskæftigelsesministeriet

beskæftigelse For tredje gang i træk ligger Furesø i top 10 på Beskæftigelsesministeriets benchmarkingliste over resultaterne på landets jobcentrere. I Nordsjælland er Furesø nummer ét.

Benchmarkinglisten viser, hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet og opdateres to gange årligt.

Benchmarkingen vurderer blandt andet, om den enkelte kommune klarer sig bedre eller dårligere, end man kunne forvente ud fra forskellige rammevilkår som for eksempel sammensætning af befolkning og arbejdsmarked.

I november 2018 lå Furesø på en 10. plads, i april 2019 på en 8. plads, og nu er Furesø igen sprunget en plads op på listen til en 7.-plads. Blandt de nordsjællandske kommuner er Furesø helt i front.

Færre dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere end forventet

Benchmarkingstatikken beskriver udviklingen inden for dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge.

Færre på dagpenge

Hvis man ser mere præcist på dagpengeområdet ligger Furesø på en 5.-plads på landsplan, og på kontanthjælpsområdet indtager kommunen en 12.-plads. Det svarer til henholdsvis 60 og 100 færre fuldtidspersoner end forventet.

Formand for udvalget for beskæftigelse og erhverv, Hasan Yilmaz (A) er godt tilfreds med de positive tal.

"Det er flot, vi ligger så langt fremme, og at vi især klarer os godt i forhold til at få de store målgrupper i arbejde. Det betyder, at vi har mere tid til at sætte ekstra ind overfor udsatte målgrupper med flere udfordringer end blot ledighed," siger formand for udvalget for beskæftigelse og erhverv Hasan Yilmaz i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

jesl

Publiceret 09 November 2019 16:30

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl