Lene og Rudi efter en veloversået vielse. Foto: Louise Mørch Vilster

Lene og Rudi efter en veloversået vielse. Foto: Louise Mørch Vilster

Plejecenter holdt bryllup for første gang

Rudi og Lene sagde efter 27 års forlovelse endelig ja til hinanden

Af
Louise Mørch Vilster

Bryllup Den røde løber var rullet ud og champagnen lagt på køl, da der lørdag den 2. november var inviteret til bryllup på Plejecenter Svanepunktet i Farum. Både familie og mange beboere var med, da 81-årige Rudi Neumann og 72-årige Lene Pedersen endelig sagde ja til hinanden.

De to kender hinanden særdeles godt, da de har dannet par i 28 år, men nu skulle det være.

"De blev forlovet for 27 år siden, og de har nu fundet ud af, at det er ved at være sidste udkald. Jeg synes, det er sjovt og sødt," siger Lene Pedersens datter, Pia Pedersen.

Lene Pedersen har to døtre, mens Rudi Neumann ikke har børn. Det var byrådsmedlem Henrik Poulsen, der stod for vielsen, og han tilspurgte først Rudi Neumann, om han ville tage Lene som hustru.

"Den guldklump tager jeg," lød svaret til stor fornøjelse for forsamlingen.

Elsker at holde fest

Det er et år siden, at Rudi Neumann flyttede ind på plejecentret, mens hans nu hustru stadig bor i deres tidligere lejlighed i Farum. Han sidder i kørestol, og Lene kommer på besøg næsten hver dag, mens han weekenden ofte kommer med hjem.

På plejecentret er Rudi Neumann kendt som en festlig fyr, der gerne sætter gang i en impulsiv fest for beboerne.

"Han er lidt af en verdensmand. Han kan godt finde på at købe champagne til hele huset, fordi han synes, at vi skal have en fest," fortæller leder af Plejecenter Svanepunktet, Connie Vejlø.

Efter vielsen var der dækket op til en tre-retters menu på plejecentret sammen med familien, mens Rudi Neumanns gode ven Bent fra Svanepunktet også var inviteret med. Han havde i dagens anledning trukket i et flot jakkesæt, som han fik stor ros for.

"Der er jo fest," sagde han.

Connie Vejlø fortæller, at det er første gang, at de holder bryllup på plejecentret.

"Vi har haft et sølvbryllup før, men ikke et bryllup," siger hun.

Publiceret 12 November 2019 15:00