Modelfoto.

Modelfoto. VadimGuzhva - stock.adobe.com

Hareskov IF etablerer foreningsfitness

Hareskov IF vil etablere foreningsfitness. Det skal holde på de unge og skabe mere lokalt sammenhold

Af
Louise Mørch Vilster

Fitness Der er brug for mere liv og sammenhold omkring Hareskov Hallen. Det mener de i fodboldklubben Hareskov IF, der nu har taget initiativ til at etablere foreningsfitness. Det bliver som en underafdeling af HIF og i lokaler i Hareskov Hallen, fortæller udvalgsmedlem Jakob Schou.

"Det kommer sig af, at vi vil skabe et tilbud til de unge i vores lokalsamfund. Nogle af de unge stopper i foreningerne, fordi de hellere vil gå i fitnesscenter. Det kan være interessant at fange dem ind til noget, der er mindre organiseret. Vi har en hal, som er et kæmpe aktiv og nogle slidte lokaler, der står tomme," siger han.

Støtte fra DIF og DGI

Jakob Schou mener, at foreningsfitness kan være med til at skabe mere lokalt sammenhold på tværs af blandt andet fodbold, håndbold og svømning ved at medlemmerne samtidig får adgang til fitness med en rabat.

Derudover ser han også et potentiale i at skabe et sted for det ældre segment eller for forældre til børn, der dyrker sport.

"De ældre kan typisk bruge det om formiddagen og i dagstimerne. Det kan også være for forældre, der afleverer deres børn i foreningerne, og som kan tage tre kvarter i fitness imens," siger han.

HIF inviterer derfor til et informationsmøde den 28. november, for både dem der vil være aktive, og for dem som har lyst til at være en del af foreningen som enten instruktør eller som deltager i planlægning og indretning. Jakob Schou vurderer, at det vil koste cirka 500.000 kroner at få etableret fitnesscenteret i et 70 kvadratmeter stort lokale i hallen.

Frivillige instruktører

Det er nu blevet meget sandsynligt, efter at DIF og DGI er kommet med som rådgiver, da de har erfaring med at starte foreningsfitness op. Tilbuddet kan blive etableret med støtte fra 'Bevæg dig for livet', som er et samarbejde mellem DIF og DGI, og de er klar til give et lån til Hareskov IF til at købe udstyr for.

"Da vi fandt ud af, at vi kan få rådgivning og billige lån tænkte vi, nu tror vi på det. Vi starter med et lokale på 70 kvadratmeter, men drømmen er at udvide til andre lokaler og tilbyde hold med instruktører. Men det kommer an på, hvor meget fart, det tager," siger han og understreger, at de ikke vil ødelægge noget for den lokale gymnastikforening ved udbyde samme slags hold.

Der er heller ingen planer om at tjene på foreningsfitness og alle instruktører vil være frivillige, som de nu skal ud at rekruttere.

"Det er ikke tanken at konkurrere med de store fitnesscentre. Men vil vil give et andet tilbud og skabe noget sammenhold," siger Jakob Schou.

Publiceret 28 November 2019 06:00