Byrådet har vedtaget lokalplan: Farum Bytorv udvides med butikker og boliger

Byrådet har endelig vedtaget en ny lokalplan for Farum Bytorv

Af
Louise Mørch Vilster

byudvikling Efter 12 års arbejde med at finde den rette løsning for Farum Bytorv, blev der i sidste uge, den 27. november, endelig vedtaget en ny lokalplan i byrådet. Det betyder, at bytorvet kan udvides med 5.750 m² centerbebyggelse inkl. gangareal og cirka 6.600 m² boliger.

"Det er en god dag for Furesø, at plangrundlaget for udvidelsen af Farum Bytorv nu er på plads," siger formand for Udvalg for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard (C) i en pressemeddelelse.

"Vi er et skridt videre i forhold til udviklingen af Bytorvet, som en markedsplads, der henvender sig til mange flere og tiltrækker endnu flere kunder fra hele Furesø og resten af Nordsjælland. Der skal nok blive rift om de nye boliger, der kommer til at ligge centralt i Farum, tæt på stationen og handelsliv. Mange borgere og handelslivet har taget rigtig godt imod udvidelsen af bytorvet".

Der forventes cirka 100-120 boliger i alt, og det første byggeri vil være det nye parkeringshus ud til Paltholmvej. Derefter følger udvidelsen med butikker og boliger.

Vedtagelsen af lokalplanen blev stemt igennem af et enigt byråd.

"Det er en glædens dag, vi stemmer selvfølgelig for," sagde Lene Bang (S) til byrådsmødet, mens Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten var mere forbeholden, selvom han stemte for.

"Jeg kan ikke deltage helt i jublen. Vi må se, om markedet fortsat ikke er ugunstigt. Mange mener, at konjunkturerne har toppet," sagde han.

Publiceret 03 December 2019 15:00