VIDEO:

Pigeraketten begejstrede i Hareskovby

Flere piger skal spille fodbold - det var budskabet, da Pigeraketten besøgte Hareskov Idrætsforening

Af
Af Kristina Pihl

Der var driblinger, finter og lækre afleveringer, da Pigeraketten lagde vejen forbi Hareskovby.

Pigeraketten er et DBU projekt, som rejser rundt til landets fodboldklubber for at få flere piger til at trække i fodboldtøjet. Da Pigeraketten onsdag landede på Hareskov Idrætsforenings fodboldbaner var godt 50 unge piger i alderen 5 til 11 år mødt op for at prøve kræfter med sjove og anderledes fodboldaktiviteter. Gennem leg og spil skulle pigerne samle den gyldne klubnøgle, så klubben kunne blive låst op.

Fik du læst: Pokaler til Farum Boldklubs ved påskestævne

“Det har været sjovt at lave nogle nye lege og lære nogle nye mennesker og kende,” fortalte Frida Schultz Petersen på 7 år, der ikke spiller fodbold til daglig.

Flere piger spiller fodbold

Det var sjette gang, at Pigeraketten besøgte Hareskovby. Mogens Isager, der er bestyrelsesmedlem i Hareskov IF Fodbold, fortæller, at Pigeraketten har været en af grundene til, at flere piger er begyndt at spille fodbold i deres klub.

Fik du læst: Damernes, herrernes og børnenes magasin

“Klubben er vokset meget gennem de sidset to-tre år, så vi i dag er oppe at have omkring 150 piger, der spiller fodbold. Siden sidste gang, Pigeraketten var på besøg, er der startet 40-50 nye piger, så vi har klart kunne mærke en effekt. Vi har i klubben også lagt mange ressourcer i pigefodbold, fordi det er noget, vi gerne vil have fokus på,” fortæller Mogens Isager.

I Hareskov Idrætsforening er de da heller ikke i tvivl om, at det at spille fodbold kan noget særligt:

“Det, at være en del af en forening og spille en holdsport, er bare noget særligt. I dag handler det meget om, at alting skal være individuelt, så jeg synes, at der er super fedt, at de lærer at agere på et hold og bliver en del af en forening, hvor det ikke handler om dem selv men om holdet,” siger Mogens Isager.

Omkring 50 piger var mødt op for at deltage i DBU’s projekt Pigeraketten. Foto: Kristina Pihl

Omkring 50 piger var mødt op for at deltage i DBU’s projekt Pigeraketten. Foto: Kristina Pihl

null

Publiceret 12 April 2018 00:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl