DM-guld til Team Enya fra Farum

I weekenden dannede Randers Arena rammen om de danske mesterskaber i Grand Prix Gymnastik 2018. Fra Farum Gymnastik Forening deltog tre hold i kampen om guldet, og hvad der med rette kan kaldes for årets absolutte højdepunkt inden for denne gymnastikdisciplin.

Fik du læst: Lokale springere topper stævne

Bedst gik det for holdet Team Enya, der gik hele vejen og vandt guldet i overbevisende stil i rækken Mini 10-12 år. Pigerne konkurrerede både i en fri serie og en redskabsserie med bold. Begge serier blev udført stort set fejlfrit med en samlet score på 30,05 – hvilket var dagens højeste og med 2,45 ned til nærmeste konkurrent.

Team Enya har igennem de seneste år vist, at de hører til blandt de bedste hold i Danmark. I denne sæson har holdet præsteret stabilt og vundet al, hvad der kan vindes i Grand Prix-disciplinen – herunder også Sjællandsmesterskaberne.

Der var da også vild jubel, da sejren ved DM var sikker - det var en kæmpe forløsning oven på den målrettede træning.

Fik du læst: Fornyelse hos Værløse Gymnastik: Naturtræning og powerwalking

”Det er den bedste medalje, vi har vundet ind til nu”, siger de otte piger, der er på holdet.

Nu fortsætter den hårde træning på op mod 12 timer om ugen frem mod en stor international konkurrence i Estland midt i maj, inden sæsonen rundes af med de danske mesterskaber i æstetisk gymnastik, hvor holdet stiller op med en fri serie og håber på flere medaljer.

De øvrige hold fra Farum var Team Ovia, der i mikro-rækken fik en 10. plads og Team Maliva, der fik en 4. plads i rækken mini-mono.

hhs

Publiceret 30 April 2018 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt