“Vi går ind til serien mod EBAA med en masse selvtillid, men vores arbejde er ikke slut før vi står med pokalen

“Vi går ind til serien mod EBAA med en masse selvtillid, men vores arbejde er ikke slut før vi står med pokalen", siger Victor Hjort fra Værløse Basketball Klub. Foto: Privat

Søndag venter et brag af en finale:

Værløse kan toppe 1. division

Sæsonens klimaks indledes på søndag kl.15 i Søndersøhallen. Værløses unge herrehold i 1.division skal op imod EBAA fra Århus der fungerer som rugekasse for mastodonten i dansk basket, Bakken Bears

Værløse har været overbevisende lige fra sæsonstart og har vundet 18 kampe i divisionen og blot tabt en enkelt. For at få større udfordringer har man arrangeret træningskampe mod ligahold hvor man gjorde god figur mod Næstved, Bakken, Wolfpack og Stevnsgade hvoraf sidstnævnte endda blev besejret. Ligeledes drog man til Stockholm for at møde topholdene i den svenske 1.division.

Holdet består næsten udelukkende af egen avl idet 16 ud af 18 spillere har haft deres opvækst i VBBK. Dertil er tilsat en solid amerikansk profil på 210cm i Tanner Giddings og unge Lukas Speidel fra Sisu der netop har lavet aftale med et collegehold i Florida for de kommende fire år.

Den stærke VBBK-kultur i truppen kan være forklaringen på den kemi der har kendetegnet holdets præstationer fra sæsonstart. 20-årige Karl Boje Formann, uddyber:

"En god blanding af veteraner fra den legendariske årgang-94 krydret med sultne talenter fra yngre årgange har været et delikat mix. Tanner har også fundet sin rolle meget hurtigt og spreder sin positivitet og toughness på holdet". 

På banen deler Karl styringen og point guard positionen med storebror og anfører Søren Boje Formann.

Victor Hjorth har også været en iøjnefaldende profil med en kraftfuld, energisk og yderst seværdig spillestil. Om indstillingen til finaleserien siger Victor:

“Vi går ind til serien mod EBAA med en masse selvtillid, men vores arbejde er ikke slut før vi står med pokalen".

Finalisternes tre indbyrdes opgør i grundspillet er endt med to sejre til Værløse og en til EBAA, der dermed er det eneste hold i rækken, der har slået Værløse i denne sæson. Der er altså lagt op til et brag af en finale.

Finalerne i 1.division spilles bedst-af-tre kampe og Værløse har hjemmebanefordel i første og tredje opgør. Kamp-1 spilles søndag d.6/5 kl.15.00 og en evt. kamp-3 spilles tirsdag d.15/5 kl.19.45.

 

Publiceret 30 April 2018 05:26