Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Scanpix Denmark

FC Nordsjælland sælger topscorer

Skriver historie i første danske transfersum mellem klubber

Af
Jens Berg Thomsen

FC Nordsjælland har i den senste tid rustet sig med hele fire nye spillere i forsøget på at rykke op i den bedste kvindeturnering i Danmark. Men nu har klubben solgt sin topscorer, amerikanske Nicole Robertson, til konkurrenten B93. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

"Normalt er det ikke optimalt at lade sin topscorer gå. Og slet ikke, når der er tale om en vellidt person og et klubskifte til en rival. Men Nicole kom til os med et stort ønske om at få lov til at skifte til B93, og det har vi som udgangspunkt ikke ønsket at stå i vejen for, siger Christian Taylor, der er chef for klubbens kvindeafdeling, i en pressemeddelelse.

Første officielle handel

Nicole Robertson har med klubbens ord spillet "en stor rolle i FC Nordsjællands/Farum BK’s hurtige og kontinuerlige oprykninger gennem rækkerne med kurs mod 3F-Ligaen", som den bedste række hedder. Samtidig er handlen den første mellem to danske klubber, hvor penge har skiftet hænder for en kvindespiller.

"Vi er stolte af, at skiftet fra os til B93 er den første officielle handel mellem to danske kvindefodboldklubber, så vidt vi er informerede. B93 har betalt os en transfer, som begge parter synes er fair, og uden at gå i detaljer omkring beløbet, så er det ikke ubetydeligt. Det giver os muligheden for at optimere på flere fronter inden et meget vigtigt og spændende forår, hvor ambitionen er oprykning til 3F-ligaen. FC Nordsjælland/Farum BK vil gerne takke Nicole for en stor indsats med tigeren på brystet og ønske hende held og lykke med den fremtidige karriere," skriver klubben.

Publiceret 25 January 2019 10:08

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt