PR-foto: Rådet for sikker trafik /

PR-foto: Rådet for sikker trafik / Kristine Bramsen/Studie-E

Anerkendelse til skolepatruljer

Præmie til en skolepatrulje i "den sureste uge"

En skolepatrulje fra Furesø kan i uge fem se frem til et besøg af blandt andet Rådet for Sikker Trafik, af Nordsjællands Politi og af Furesø Kommune og få en gave for deres indsats. Kampagnen "Den sureste uge" vil gerne hylde de mange frivillige skolepatruljer, og derfor får den udvalgte patrulje på en af kommunens skoler i form af en gave, står der i en pressemeddelelse.

"Normalt er det skolepatruljerne, der gør noget for andre. Vi synes, at det er på sin plads, at vi alle en gang om året gør det omvendt, så det er os voksne, der nu gør noget godt for skolepatruljerne. Der skal ikke så meget til. Et smil eller et 'tak for jeres indsats', når man møder skolepatruljerne. Det er med til at vise eleverne, at vi er mange, som sætter meget stor pris på deres indsats," siger Jakob Skov Øllgård, konsulent i Rådet for Sikker Trafik i pressemeddelelsen.

Flere steder får eleverne overrakt en pangfarvet hue, som kan holde vintervejret ude, sure bolsjer, der kan gøre ugen lidt sødere eller kakao til at varme sig på.

Furesø deltager sammen med Helsingør, Frederikssund, Gentofte, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Fredensborg, Egedal, Allerød og Hørsholm kommuner.

jbt

Publiceret 27 January 2019 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt