Kasper Hjulmand stopper med øjeblikkelig virkning somcheftræner i FC Nordsjælland. Det meddeler klubben på sinhjemmeside. Flemming Pedersen overtager. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kasper Hjulmand stopper med øjeblikkelig virkning somcheftræner i FC Nordsjælland. Det meddeler klubben på sinhjemmeside. Flemming Pedersen overtager. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Hjulmand efter afsked:

"At vende tilbage har været det mest ambitiøse i min karriere"

FC Nordsjælland skifter cheftræner øjeblikkeligt

Af
Jens Berg Thomsen

Fem dage før FC Nordsjælland spiller første kamp i mesterskabsslutspillet har klubben meldt ud, at cheftræner Kasper Hjulmand stopper i klubben med øjeblikkelig virkning. Hjulmand skulle under alle omstændigheder slutte til sommer, for der udløber hans kontrakt, og parterne blev allerede i vinter enige om ikke at forlænge aftalen.

Ny mand i trænersædet pr. dags dato er Flemming Christensen, som klubben allerede har fortalt skal overtage. Kasper Hjulmand skal frem til sommer være konsulent i FC Nordsjælland, og han skal også besøge Right to Dream-akademiet i Ghana og skrive en rapport om det.

"Det føles underligt at træde ud af løbet lige før det sidste sving inden opløbet. Men det her var blevet sindssygt svært uanset hvornår og hvordan, vi havde gjort det, for klubben og stedet betyder så meget for mig. Ikke bare pga. de mange år, jeg har været en del af FC Nordsjælland, men også alle de mennesker, jeg har knyttet mig til her, fordi jeg holder af dem," siger Kasper Hjulmand til FC Nordsjællands hjemmeside.

Næste karrieretræk fra træneren kunne være en udenlandsk klub, men Kasper Hjulmand nævnes også af mange som et bud på en ny cheftræner i Brøndby. Han har været træner i Mainz og vendte i 2016 hjem til FC Nordsjælland, som han var med til at gøre til dansk mester i 2012.

"For tre år siden stod jeg med et valg, hvor jeg skulle vælge om jeg skulle krydse mine spor og vende tilbage til FCN. Jeg mødte Tom Vernon, Right to Dream og Ghana og traf et valg, jeg ikke har fortrudt et sekund siden, selv om folk mente, jeg kunne og skulle have valgt og gjort andet. At komme tilbage til FCN er det mest ambitiøse, jeg har gjort i min karriere. Uanset hvor jeg skal hen som træner næste gang, så vil jeg altid være en ”dreamer”. Visionen og tankerne i Right to Dream kommer til at brede sig. Værdierne og dybden i projektet er enestående i professionel fodbold. Jeg ser ikke det her som et farvel til Right to Dream og FC Nordsjælland. Det er på gensyn, for vores spor kommer til at krydses igen. Jeg føler kun taknemmelighed til klubben og Tom Vernon for at tage sig godt af mig igen, da jeg vendte tilbage for tre år siden. Jeg kan også sagtens huske 2008 og 2011, hvor FCN gav mig chancen og troede på mig. En stor del af det jeg er, og er blevet til, kan jeg kun takke klubben her for, og det nye ejerskab fra Right to Dream gav mig en ny dimension i mit liv. Jeg har fået en ny verdensdel ind under huden i Afrika, og jeg glæder mig til at kunne give det sidste besyv med, den bedste rådgivning jeg kan, videre inden det er slut til sommer," siger Kasper Hjulmand til hjemmesiden.

Publiceret 25 March 2019 00:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl