"Vi glæder os så meget", siger Tine Ringgaard, formand for Furesø Løbeklub, om den store løbefest, hvor der indtil videre er tilmeldt 350 deltagere, der finder sted på lørdag den 10. august. Arkivfoto: Furesø Løbeklub

Løbeklub markerer sit 10 års jubilæum med kæmpe løbefest for hele Furesø

Motionsløb i det smukke landskab ved Farum Sø, flotte præmier, livemusik og streetfood er ingredienserne i Furesø Løbefest, der finder sted på lørdag den 10. august og markerer 10-året for Furesø Løbeklub

Af
Helene Holm Stolle

Aller sejl er sat til, når Furesø Løbeklub på lørdag den 10. august markerer sit 10 års jubilæum. Det sker nemlig med en stor løbefest, hvor alle er inviterede til både at løbe, gå eller powerwalke i det smukke landskab ved Farum Sø og efterfølgende hygge sig på festpladsen, hvor der både vil være livemusik og mulighed for at købe mad i et streetfoodmarked.

"Vi har længe gerne ville have vores eget løb, og nu, hvor vi har 10 års jubilæum, var det oplagt, at vi fik gjort noget ved det", siger Tine Ringgaard, der er formand i Furesø Løbeklub, og afslører, at hun håber, at løbet kan blive en helt lille byfest.

"Vi har i hvert fald gjort vores til, at rammerne er der, så nu håber vi bare på, at vejret er med os", siger hun og fortæller, at der på nuværende tidspunkt er tilmeldt 350 deltagere til løbet, der både tæller en rute på 6 og 10 kilometer samt en halvmaratonrute og en børnerute på 2 kilometer - så hele familien kan være med. Og sådan er det i Furesø Løbeklub, hvor det sociale er i højsæde, og hvor man tager vare på hinanden.

"Vi er en klub for bredden, det har hele tiden været vores målsætning, og nu her 10 år efter begyndelsen af det hele, synes jeg godt, at vi kan sige, at det er lykkedes. Vi har 460 medlemmer, der spænder bredt", fortæller Tine Ringgaard og tilføjer, at selvom der er en overvægt at medlemmer fra Farum, så er der også en del medlemmer fra Værløse.

"Men vi vil rigtig gerne have flere, for vi er en klub for hele kommunen", slår Tine Ringgaard fast.

Stor lokal opbakning

Den store løbefest, markeringen af 10 års jubilæet, finder altså sted på lørdag den 10. august. Festpladsen nær Skulpturparken åbner klokken 14, men hvis du lige pludselig har fået lyst til at være med og ikke har fået tilmeldt dig online, kan du fra klokken 13 komme og eftertilmelde dig.

Vi er en klub for bredden, det har hele tiden været vores målsætning, og nu her 10 år efter begyndelsen af det hele, synes jeg godt, at vi kan sige, at det er lykkedes

"Vi har plads til ialt 500 deltagere, og det vil være fantastisk at nå derop, også selvom vi allerede er jublende glade for de 350 tilmeldinger, der er kommet. Vi havde nemlig en målsætning på 300", fortæller Tine Ringgaard.

Furesø Løbeklub har mødt stor opbakning i lokalmiljøet i forhold til lørdagens løbefest. Det er nemlig lokale caféer og take awaysteder, der står bag streetfood-markedet, hvor man kan købe sin aftensmad mellem klokken 18 og 20, ligesom flere lokale virksomheder og forretninger har doneret præmier til vinderne af løbet men også et hav af spændende lodtrækningspræmier.

"Alle har virkelig været gavmilde, det er fantastisk at opleve", lyder det fra Tine Ringgaard.

Festpladsen åbner klokken 14 på lørdag, og her vil der være taler fra nogle af stifterne af klubben, ligesom formanden for Udvalg for kultur, idræt og fritid, Tine Hessner (B), kommer og holder tale for klubben.

Læs meget mere om programmet her

Publiceret 06 August 2019 10:03