Selv den heftigste regnbyge kunne ikke stoppe lørdagens løbefest ved Farum Sø. Foto: Helene Holm Stolle

Selv den heftigste regnbyge kunne ikke stoppe lørdagens løbefest ved Farum Sø. Foto: Helene Holm Stolle

Se billederne: Flere end 400 glade løbere deltog i jubilæumsløb

Furesø Løbefest, 10-års jubilæumsløbet for Furesø Løbeklub, blev en rigtig fest - også selvom eftermiddagens voldsomme regn sendte en del af deltagerne hjem, men flere kom tilbage for at nyde livemusik og streetfood

Af
Helene Holm Stolle

Alle sejl var sat til, da Furesø Løbeklub i lørdags den 10. august markerede sit 10 års jubilæum med den stort anlagte Furesø Løbefest. Flere end 400 løbere stod klar til start ved Farum Sø, og ruterne talte både 6 og 10 kilometer samt en halvmaraton-distance og et børneløb på 2 km - og så var der også både gang og power walk.

Eftermiddagen igennem skinnede solen og med en ikke alt for høj temperatur, var det perfekt løbevejr - også til hyggen i start- og målområdet på pladsen nedenfor Skulpturparken, hvor der ventede livemusik og madboder fra lokale take away-steder.

Festlighederne med musik og mad var ellers ved at regne væk, for midt under præmieoverrækkelsen åbnede himlen sine sluser, og regnede væltede ned. Men der skal mere end lidt vand og blæst til at skræmme de lokale motionsløbere væk.

"Selvom det var voldsomt, da det stod på, så var det heldigvis kun en kort byge, og det betød, at selve festen kunne fortsætte bagefter", fortæller Tine Ringaard, der er formand i Furesø Løbeklub, og hun understreger, at hun er særligt glad for, at mange af de deltagere, der skyndte sig hjem, mens regnen stod på, kom tilbage, da det klarede op.

"Vi havde en fantastisk aften, og med livemusik bliver stemningen bare noget særligt", fortæller Tine Ringgaard og fortsætter:

"Jeg har egentlig slet ikke ord for, hvor glad jeg er for hele arrangementet. Vi har fået så mange herlige tilbagemeldinger fra deltagerne, at det er svært at få armene ned".

Fantastisk oplevelse

Ved lørdagens løbefest havde Furesø løbeklub også inviteret stifterne af klubben, Henrik Willumsen og Claus Holm, og for dem var det en særlig oplevelse at se, hvordan klubben har udviklet sig.

Claus Holm var med til at stifte Furesø Løbeklub for 10 år siden, og for ham var lørdagens løebfest en stor oplevelse. Foto: Helene Holm Stolle

Claus Holm var med til at stifte Furesø Løbeklub for 10 år siden, og for ham var lørdagens løebfest en stor oplevelse. Foto: Helene Holm Stolle

"Det er helt fantastisk at være med her igen. Jeg løber stadig meget men er ikke længere medlem af klubben, men det er stort at opleve, hvordan klubben har fået fat i bredden og også rummer medlemmer i begge byer i kommunen", fortalte Claus Holm, der også med Furesø Løbefest havde opdaget et særligt spot i kommunen.

"Jeg har aldrig tænkt over, at området her kunne rumme sådan et arrangement som dette her, men det er jo helt oplagt. Så jeg håber ikke, at det er sidste gang, at det sker. I det hele taget synes jeg, at det er fantastisk at se, hvordan hele kommunen er med til løbefesten - lige fra deltagerne til sponsorerne", lød det fra Claus Holm.

En klub for bredden

For Tine Ringgaard er lørdagens løbefest et bevis på det sammenhold, der er i Furesø Løbeklub.

"Jeg er simpelthen så stolt af det fællesskab, vi har fået bygget op i klubben. Vi er en breddeklub, og her er plads til alle uanset, hvilken tid man kan løbe en distance på", lyder det fra formanden, der håber at se en masse nye ansigter, når klubben på søndag den 18. august klokken 10 sætter gang i et nyt begynderhold.

"Vi mødes som altid ved Furesøbad", lyder det fra Tine Ringgaard.

Publiceret 12 August 2019 11:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl