Marie Kruses drenge videre i pokalen. Modelfoto: Adobe Stock

Marie Kruses drenge videre i pokalen. Modelfoto: Adobe Stock Thaut Images - stock.adobe.com

Marie Kruses Skole går videre i pokalturnering

Af
Jens Berg Thomsen

fodbold Mens pigerne røg ud effter gruppespillet, er drengene fra Marie Kruses Skole gået videre i fodboldturneringen DBU Skolepokalen. Det skete forleden med en sejr på 3-1 over Lundtofte Skole, skriver DBU København i en pressemeddelelse. Det betyder, at der er ny kamp fredag den 1. november klokken 11.30 på Stenløse Stadion, hvor modstanderen er Lærkeskolen.

"Vi kan på det varmeste anbefale at tage ud og se kampen, da vi indtil videre har oplevet et højt engagement hos både spillere, lærere og publikum i de indledende kampe. Eleverne giver udtryk for, at de bliver bedre til at kommunikere og spille sammen på holdet efterhånden som turneringen skrider frem. Der er således lagt op til gode kampe i kvartfinalerne, hvor alle hold vil kæmpe indædt for at gå videre i turneringen," skriver DBU København i pressemeddelelsen.

DBU har nu overtaget skoleturneringen, den der tidligere hed "Skolefodbold". Ekstra Bladet besluttede at droppe at holde turneringen med virkning fra denne sæson.

Publiceret 27 October 2019 01:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl